Kayıtlar

C Vitamini (Eksikliği-Fazlalığı)

Resim
C Vitamini (Eksikliği-Fazlalığı) C vitamin (Eksikliği-Fazlalığı): C vitamini vücuda besin yoluyla alınması gerekir. Aynı şekilde diğer vitamimleri'de bu yolla almalıyız.Cildin kıkırdağı,tendomları ve damarlar'ın yenilenmesi için gerekir aynı şekilde bağışıklığmızı güçlendirir C vitamini nedir?: -vitaminler vücudun devamlılığnı sağlayan vitamindir ve azar vücuda girmesi sağlık açısından daha iyidir. C vitamini açısından bol besinler; Turunçgiller ( portakal,mandalina,vb), çilek,kuşüzümü,ahududu gibi C vitaminin eksikliği: -C vitamini vücudun bağışıkliğını güçlendirir ve dışardan alınmalıdır gerektiği karşılanmadığında ise bazı hastalıklara sebep olur. Bunlardan biri İskorbüt (vucut her darbede morarma ve kanamalar'la  tepki vermesidir) hastalığı'dır Belirtileri; -Kas gevşekliği (güçsüzlüğü) -Burun kanaması -Zar iyleşen yaralar -Kuru cilt C vitamini fazlalığı: C vitamini fazlalığı bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir. Bu durum direnç ile ala

D Vitamini (Eksiği-Fazlası)

Resim
D Vitamin (Eksiği-Fazlası) Süt ürünlerinden ve Güneş ışıklarından uzak iseniz evet sizdede D vitamini eksikliği olabilir. Bu vitamin az miktarda doğal besinlerde bulunmaktadır (Süt,Yumurta,Balık vb) D vitamini böbrekler tarafından emilimi gerçekleştirildikten sonra kemiklerin gelişmesini sağlar. Eksik alındığında raşitizm ( kemik zayıflığı) Hastalığna sebep olur. Aynı zamanda üreme fonksiyonlarının azalmasına sebep olur. Obazite Neden Artıyor? Genel olarak dünyada hareketsiz yaşam sebeplerden dolayı ve yanlış beslenme obazitenin baş etkenlerindendir. Son araştırma verilerine göre obazite artarken bünyede D vitamini azalmaktadır.  D vitamini fazla alınırsa? D vitamininin içinde bildiğmiz gibi kalsiyum vardır. Ve boyumuzun uzamasına yetmektedir. Kalsiyumu da böbrekler işlediğinden fazla kalsiyum Böbrek yetmezliğine kadar gitmektedir. Bu da idrara çıkamama sorunlarını teşkil etmektedir.

Ben Kimim

Resim
Merhabalar ben sağlık ve fitness'e meraklı bir kardeşinizim bu sağlık merakım orta okuldan beri hep içimde vardı nasip bu zamanaymış. :) Ben sağlık meslek okuyan 4. Sınıf bir öğrenciyim 18 imi doldurduğum an bu işe kalkıştım ve pişman değilim tam tersi cok mutluyum okurken edindiğim bilgileri buraya aktarmak beni mutlu ediyor. Benim gibi başka kardeşlerimin bilgilenmesi de sevindiriyor Burayı kurma etkenlerimden diğer bi sebep okurken cebimde 3-5 harçlık olması benden bu kadar :) herkeze sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle.

Muz

Resim
Muz Kalori: (100gr) 100kcal Yağ: 0.28gr Protein: 0.56gr Karbonhidrat: 16.02gr Açıklama: Muz tam bir doyurucu gıdadır. Lif bakımından diğer meyvelerden zengin oluşu tokluğa sonuç olur. Aynı zamanda C vitamini vardır yani kış aylarında gribi önleyen bir meyvedir. Minerraller bakımından Potasyum ve Magnezyum içerir affiyet olsun :)

Kayısı

Resim
Kayısı Kalori: (100gr) 48kcal Yağ: 0.42gr Protein: 1.30gr Karbonhidrat: 10.22gr Açıklama: Kayısı hem vitamin hem mineral bakımından zengin bir meyvedir. A vitamini ve C vitamini vardir. Minerallerden ise  Demir,Potasyum ve Magnezyum vardır. Ayrıca lif kaynaklı bir besindir affiyet olsun :)

Elma

Resim
Elma Kalori: (100gr) 50kcal Yağ: 0,38gr Protein: 0,33gr Karbonhidrat: 10,32gr Açıklama: Vitamin bakımından zengindir. B ve C vitaminleri vardır aynı şekilde lif kaynaklı bir besindir. Antioksidan içerdiğinden kansere yakalanma oranınızı düşürmektedir. Affiyet olsun :)

Çavdar Ekmeği

Resim
Çavdar Ekmeği Kalori: (100gr) 259kcal Yağ: 3.3gr Protein: 9gr Karbonhidrat: 48gr Açıklama: Kilo vermeye yardımcı'dır. Sizi tok tutacak bir tahıldır B vitamin,magnezyum,fosfor ve fenolik antioksidan birleşiklerinden dolayı vücuda oldukca yararlı bir bedindir.